Przystawki
-
Szef kuchni poleca
Tatar z polędwicy wołowej
Uwaga !
Do tatara na wynos nie dołączamy żółtka jajka kurzego. -
Serek kozacki
z boczkiem i żurawiną -
Śledź w śmietanie
-
Galert wieprzowy
-
Carpaccio z polędwicy wołowej
Zakąski
-
Deska serów /300g/
-
Nowość
Serowe przekąski na ciepło
-
Śliwki w boczku
15szt.
Zupy
-
Rosół z makaronem i wkładką
-
Szef kuchni poleca
Rosół z kołdunami z polędwicy wołowej
-
Nowość
Zupa grzybowa
zupa z podgrzybków na wywarze warzywnym, podana z kleksem kwaśnej śmietany i natką pietruszki -
Żurek
na swojskim zakwasie, z kiełbasą białą, boczkiem oraz jajkiem -
Flaki staropolskie
Dania Główne
-
Rolada Wołowa
z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą -
Nowość
Gołąbki z dziczyzną
gołąbki w kapuście włoskiej,
z farszem z mięs z daniela i dzika oraz kaszą jaglaną,
podane z sosem grzybowym -
Nowość
Dwie kacze nogi
kopytka z majerankiem, marynowane buraki, sos pieczeniowy, żurawina -
Szef kuchni poleca
Sztuka mięsa
schab z kością oraz fragmentem boczku, sos pieprzowy, ziemniaki opiekane, bukiet sałat -
Polędwiczki wieprzowe
kluski śląskie, buraki marynowane, sos grzybowy -
Nowość Szef kuchni poleca
Antrykot po staropolsku
antrykot duszony w czerwonym winie,
podany z ziemniakami puree oraz burakami z musztardą francuską i miodem -
Kotlet po kijowsku
filet drobiowy panierowany /faszerowany serem i masłem/, frytki, surówka z kapusty białej -
Łosoś z pieca
ziemniaczano koperkowe puree, surówka z pora i jabłka -
Pstrąg z pieca /ok.400g/
frytki, surówka z białej kapusty -
Nowość
Sałatka z kurczakiem
grillowany kurczak, boczek, sałata rzymska,
ser długodojrzewający, grzanki, sos anchois -
Camembert w migdałach
podany na bukiecie sałat, z ogórkiem zielonym, papryką czerwoną i żurawiną -
Sałatka z gruszką i serem lazur
bukiet sałat z rukolą w sosie miodowo musztardowym, z gruszką i serem lazur, a także prażonymi orzechami włoskimi -
Gołąbki z ryżem i soczewicą
sos grzybowy -
Golonko podpiekane
panczkraut, musztarda, chrzan
Pierogi
Porcja 7szt.
-
Pierogi ruskie
okrasa z cebulki, kwaśna śmietana -
Nowość
Pierogi z pieczoną kaczką
okrasa z wędzonego boczku, apfelmus
Dla Dzieci
-
Rosołek
bulion wołowo-drobiowy z makaronem, bez dodatków -
Frytki z ketchupem
-
Fileciki z kurczaka z frytkami
Panierowane fileciki z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki oraz ketchupem -
Fileciki z kurczaka z kluskami śląskimi
Panierowane fileciki z kurczaka z kluskami śląskimi, sosem pieczeniowym i surówką z marchewki -
Kluski śląskie z sosem pieczeniowym
-
Nowość
Kluski śląskie z masłem i cukrem
Desery
-
Strudel z jabłkiem
-
Nowość
Sernik pistacjowy
-
Kopa śląska